infiniti forums   infiniti forums

Go Back   Infiniti Forum > Infiniti Forums (Infiniti SUVs) > Infiniti Full-Size SUV Forums > Infiniti QX56 Forum

Advertisements
cars connected social network





Infiniti Forum: 2006 navigation not working
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2019, 03:30 PM
jimbo409 jimbo409 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default 2006 navigation not working

Just bought the qx56 and the navigation is not working .the screen and radio works and so does the back up camera but the back up camera seems dark. Someone mentioned that there might be a fuse that went back. Anything else that could be looked at. Someone else mentioned that the unit is under the front seat
Reply With Quote
  #2  
Old 06-09-2019, 10:02 PM
marctronixx marctronixx is offline
Senior Member
SUPER MODERATOR
 
Join Date: Sep 2011
Location: Los Angeles
Posts: 1,200
Default

backup camera: if you see the directional lines on the screen then the camera may be dead, or could be some issues with the wiring. sometimes water can get into it back there and can cause issues. if you dont see anything (no video image or the directional lines) then it could be the CCU module is dead. this is located in the back rear (driver side) of the car. youd have to remove some plastic pieces to get to it.

as for the navi-- that model year i believe the dvd is under the seat and it needs a disk. over time the drive can become damaged for whatever reason. also the lens could be dirty, thus not allowing the lens to read the disk, so it may need a cleaning.

you didnt go into any detail on the navi--was it working when you bought it? do you have a navi disk inserted into the drive?
Reply With Quote

  #3  
Old 06-10-2019, 11:34 AM
jimbo409 jimbo409 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 24
Default

nav wasn't working when I bought it
as far as back up camera I see the 2 directional lines but the screen is very dark
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2019, 05:38 PM
marctronixx marctronixx is offline
Senior Member
SUPER MODERATOR
 
Join Date: Sep 2011
Location: Los Angeles
Posts: 1,200
Default

camera is faulty. replacement is needed. you can find them on ebay or salvage yard. you may be able to find a , say maxima or altima backup camera that MAY work, but do your research.

if there is no disk in the nav disk drive, you wont get any navigation. verify the disk is working and that its an actual compatible nav disk.

if you don't have a nav disk and you want to test the drive, you may be able to find an old nav disk image online you can download and burn to a disk to test.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
infinitiforum.net recognizes that "Infiniti", "Nissan", it's logos and various model names and numbers are registered trademarks of Nissan Motor Co. Ltd.. These terms are used for identification purposes only. infinitiforum.net is not affiliated in any way with Nissan Motor Co. Ltd. or any other company listed herein. All information on this site is the opinion of its members and not the opinion of the site itself. ©2018 Madison Ross Media Group. All rights reserved. Content published on InfinitiForum.net requires permission for reprint.
MADISON ROSS MEDIA GROUP MARKETPLACE
Need products for your Infiniti? Check out your options at the links below: